Zoeken
  • Mindful-li

Waarom ik met Mindful-li ben begonnen

Bijgewerkt: 25 mei 2020

Lieve lezer,

Op mijn socials heb ik mij al eens in het kort voorgesteld.

Hier vertel ik je mijn verhaal, omdat ik jou wil inspireren!


Wat ik heb meegemaakt.

Ik heb iets meegemaakt en wilde daar voorheen liever niet te veel aandacht voor. Het is iets heftigs en misschien dacht ik wel dat als ik het er over zou hebben dat ik het dan weer naar me toe zou trekken. Maar ik weet inmiddels dat dat niet zo is en het is gewoon een stukje uit mijn leven. Het heeft me levenservaring gegeven en gebracht waar ik nu ben.


Een aantal jaren geleden volgde ik mijn hart en koos voor mijn huidige liefde. Ik scheidde van de vader van mijn drie kinderen. Het duurde een hele poos voordat de meeste mensen om mij heen dit konden accepteren en daar had ik veel last van. Ik wilde namelijk nog liever dat het met mijn omgeving goed ging, dan met mij. Ik voelde mij vooral heel boos dat zij anders omgingen met mijn keuze dan ik met hun keuzes zou doen. Ik kon niet begrijpen dat ik zelfs genegeerd werd en ging langzaamaan steeds slechter over mijzelf denken.


Zo ging het ook op mijn werk. Ik werkte op een grote basisschool als Intern Begeleider, dat is iemand die zich voornamelijk bezig houdt met de zorg en problemen bij leerlingen. Ik gaf meer weg dan goed voor mij was. Er altijd voor willen zorgen dat anderen, die niet eens het belangrijkste voor je zijn, het naar hun zin hebben en jezelf daarbij op de laatste plaats zetten, is niet okay.


Ik deed een achtweekse mindfulnesstraining en had gesprekken bij de praktijkondersteuner van mijn huisarts over de ‘anti-succeservaringen’ die ik tot dan toe in mijn leven had opgedaan. Inmiddels had ik lichamelijke klachten zoals nekpijn en kon ik niet meer zelf mijn jas aantrekken. Ik dacht dat deze drukke klachten door mijn drukke leven en ‘anti-succeservaringen’ kwamen. Als het zomervakantie zou zijn, dan zou ik me vast weer beter gaan voelen. Bovendien zou ik na de zomervakantie op een andere school gaan werken en niet meer als een kikker in het kokende water blijven zitten. Dat doet een kikker namelijk wanneer het water langzaam aan de kook wordt gebracht. Gooi je een kikker in water dat al kookt, dan springt hij er meteen uit! Ik was echt de kikker uit deze metafoor.


We gingen nog op vakantie naar Zuid-Frankrijk. In het bed in de caravan kon ik mij niet zelf meer omdraaien, maar ik heb nog wel in een kano gezeten. Voor de kinderen deed ik dat, want ik had intense pijn in mijn borstkas.


Vlak voor het nieuwe schooljaar weer begon, lag ik thuis in bed. Ik had die dag een afspraak bij de Arbo-arts, omdat ík wel wilde werken, maar mijn lichaam niet… In plaats van bij de Arbo-arts bevond ik mij die middag op de Intensive Care en hoorde ik diezelfde dag dat ik borstkanker had. Het was uitgezaaid in de botten, mijn ribben waren al gebroken, en het was niet meer te genezen. Ik weet niet wat ik hier nog bij moet zeggen of schrijven om je uit te leggen hoe dat voelde… voor zover ik alles nog meekreeg, want ik was op dat moment totaal gedrogeerd.

Hoe het nu is.

En nu schrijf ik dus gezond en gelukkig dit verhaal aan jou. Is er een wonder gebeurd? Misschien, als jij daar in gelooft. Tot op de dag van vandaag slik ik medicijnen, waaronder experimentele medicatie. Wat er toen op de scan te zien was, is nu niet meer te zien. Maar er is vooral iets in mijn hoofd gebeurd. Iets met mindset. Dat ging geleidelijk. Ik stelde steeds kleine lichtpuntjes voor mijzelf in het verschiet. Eerst werd ik al blij van wandelen in het tuinpad en samenzijn met mijn kinderen, ouders en vrienden. Toen kon ik weer zelf voor mijn kinderen zorgen en met ze op pad. Ik vloog naar mijn zusje die in Barcelona woonde en deed een achtweekse Compassietraining, een verdieping van de mindfulnesstraining. Voor deze training zei ik altijd: ‘Behandel een ander, zoals jezelf behandeld wilt worden’. Na de training heb ik besloten om het anders te zeggen: ‘Behandel jezelf, zoals je een ander behandelt’. Zeker als je een pleaser bent. Ik kreeg zelfs nieuwe vrienden en deed de opleiding tot mindfulnesstrainer. Na het slechte nieuws in het ziekenhuis werd ik namelijk zonder moeite volledig afgekeurd voor het werk dat ik deed. Maar ik dacht: waar een deur sluit, gaat een raam open.


Pas nog dacht ik voor het eerst: ik ben dankbaar voor wat ik heb meegemaakt, zelfs voor die verschrikkelijk nare periode. ‘Het leven stopt nooit met lesgeven’, hoorde ik Michael Pilarzyck zeggen. Vorig jaar was ik bij Maximum Potential, een coachingsevent om ‘Je mooiste leven te leven’. Iedereen maakt nou eenmaal dingen mee die niet leuk zijn. De vraag is, hoe je daar mee omgaat. Een week later bestond Mindful-li.


Ik ben niet 24/7 een blij ei, maar over het algemeen voel ik mij wel fijn. Nu in de periode van de coronacrisis kost het mij weinig moeite om te zien wat er allemaal wél is. Ik doe aan yoga, ben op een retraite geweest en heb onlangs de Acceptance And Commitment (ACT) training afgerond. Waar je bij mindfulnessbeoefening tot stilstand komt, kom je bij ACT vanuit die stilstand in beweging. Je leert om te gaan met je gedachten.

Op dit moment volg ik een businessopleiding van een jaar en een training over de wet van het leven: De wet van de aantrekkingskracht. Anders gezegd: wat je uitstraalt, krijg je terug. Ik geloof dat het echt zo werkt. Alles is energie, alles is met elkaar verbonden en energie volgt aandacht. Wij zien alles vanuit vorm en denken vanuit ons ego. Maar onze echte presence, onze eigen energie, onze volmaakte levenskracht is gelukkig in ieder van ons aanwezig. Het is de kunst om hierbij terug te komen en vanuit hier te handelen. Zodat je kunt leven in harmonie en gelukkig kunt zijn. Ondanks de nare dingen die voorbij komen.


Waarvoor jij bij mij moet zijn.

Keuzes maken, je focus verleggen en daarbij gewoon meenemen wat er is. Opdat je bewust leeft en geniet. Dat gun ik iedereen en mag ik nu gaan delen met Mindful-li. Hoe je mindfulness beoefent en mentaal weer fit wordt, kan ik je al leren. Hoe je vervolgens kunt handelen vanuit jouw innerlijke kracht kan ik jou ook al leren, maar ik werk aan een methodiek om jou het nog beter te kunnen leren. Ik wil je helpen om weer vanuit je hoofd bij je hart te komen.


In mijn volgende blogs lees je meer over mij, waar ik mij mee bezig houd en wat ik jou te bieden heb!

184 keer bekeken1 reactie
  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn
  • Instagram

©2020 door Mindful-li. Met trots gemaakt met Wix.com